Aleksandra Orlić, Anima - Druga lica Rovinja i Zagreba

Muzej grada Zagreba, Opatička ul. 20, Zagreb
21. listopada 2021. - 28. studenog 2021.


Od 21. listopada do 28. studenog 2021. u Muzeju grada Zagreba gostovao je Muzej Grada Rovinja-Rovigno s izložbom fotografija Aleksandre Orlić „Anima - Druga lica Rovinja i Zagreba“. Izložba je od srpnja do rujna 2020. bila predstavljena u rovinjskom Muzeju.

Na izložbi su paralelno prikazane fotografije potresom ranjenog i pustog Zagreba i nesvakidašnje praznog Rovinja. Želja autorice je bila da prizori ogoljelih gradova, praznih ulica i trgova, bez turista, uhvaćenih netom nakon zatvaranja izolacije uslijed koronavirusa zrcale unutarnje stanje njihovih stanovnika.
Na otvorenju su članovi KUD-a „Marco Garbin“ Zajednice Talijana Rovinj-Rovigno raznježili publiku bitinadama.
Crno-bijeli svijet dubokih sjena i svijetlih, suncem okupanih prostora, kakvog susrećemo na Aleksandrinim fotografijama predstavila je likovna kritičarka Iva Körbler, a svoja promišljanja izložbe opisala je sama autorica. Pogled kroz objektiv otkrio joj je skrivenu ljepotu trenutka i ponovnog buđenja i života koji nestrpljivo čeka da ponovno stisnemo play.
Nakon što je u ime Grada Rovinja-Rovigno posjetitelje pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja David Modrušan, izložbu je službeno otvorio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.
Ovaj divni hommage Rovinju i Zagrebu realiziran je uz potporu Grada Zagreba, Grada Rovinja-Rovigno i Turističke zajednice Grada Rovinja-Rovigno.
 
 
Prikaži sve
Sakrij


Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori