Plakati sjećanja

Crtica o inventarizaciji i digitalizaciji Zbirke plakata


18. svibnja 2022. - 18. svibnja 2022.


Zbirka plakata Muzeja Grada Rovinja-Rovigno sadrži oko 3.500 plakata koji trajno svjedoče o javnim događanjima koja su obilježila rovinjsku svakodnevicu u proteklih 60 godina. U tome su razdoblju s plakatnih mjesta prolaznike obavještavali o kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama; ekonomskim, razvojnim i političkim aktivnostima; turističkoj promidžbi… Raznovrsni su i po oblikovanju, od jednostavnih pisanih rukom do značajnih dizajnerskih ostvarenja.

U Muzeju trenutno intenzivno radimo na njihovoj inventarizaciji i digitalizaciji. Cilj nam je da u što kraćem roku svi plakati budu dostupni na našoj web stranici. Na taj će način, nakon što su desetljeća proveli u muzejskim ladicama, ponovno biti dostupni javnosti i potaknuti sjećanja na zbivanja koja su stvarala kolektivnu memoriju stanovnika Rovinja i onih koji su ga posjećivali.

Za Međunarodni dan muzeja želimo svima uspješan put prema Muzeju kakav Rovinj odavno treba i zaslužuje i kroz koji će biti predstavljena njegova bogata i zanimljiva prošlost od prapovijesti do suvremenosti!
Prikaži sve
Sakrij


Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori