Mancano all'appello - Nijema prozivka

Izložba povodom 76. obljetnice osnutka Talijanskog bataljuna "Pino Budicin"


4. travnja 2020. -


Iako je Muzej Grada Rovinja-Rovigno zbog aktualne situacije s koronavirusom (COVID-19) zatvoren, i ove godine, na inicijativu Grada Rovinja-Rovigno, prigodnom ćemo izložbom obilježiti 76. obljetnicu osnutka Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“. Naravno, izložbu ćemo prikazati na nešto drugačiji način.
Ove smo godine, u suradnji s Vizualiom, na prvom katu Muzeja planirali postaviti izložbu „Mancano all'appello / Nijema prozivka“.
Izložba se trebala sastojati od dva dijela: uvoda i 360° mapping projekcije koja bi se sastojala od tri veće cjeline - prikaza lokacija, imena, prezimena i fotografija poginulih i nestalih članova Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“, te detaljnih prikaza dviju lokacija pogibije (područje oko sela Gojak i Sv. Petra u okolici Ogulina).
Ranija nam je ideja omogućila da se bez većih poteškoća prilagodimo novonastaloj situaciji te pripremimo i prikažemo virtualnu izložbu. 

Pozivamo vas stoga da 4. travnja, upravo na godišnjicu formiranja Bataljuna, pratite virtualno otvaranje izložbe “Mancano all'appello - Nijema prozivka” na Facebook stranici Muzeja s početkom u 11 sati, te da zatim pogledate virtualnu izložbu na mrežnim stranicama Muzeja.
 
Prikaži sve
Sakrij


VIDEO



Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori