Izložba povodom 70. godišnjice osnutka Muzeja Grada Rovinja-Rovigno

Papirnati svjedoci prošlih vremena, iščitavanje muzejske prošlosti kroz publikacije

MMC, Trg brodogradilišta 5, Rovinj
26. siječnja 2024. - 24. veljače 2024.


Izložba Papirnati svjedoci prošlih vremena, iščitavanje muzejske prošlosti kroz publikacije prva je u nizu ovogodišnjih programa u organizaciji Muzeja Grada Rovinja – Rovigno – Museo della Città di Rovinj – Rovigno kojima se obilježava 70 godina djelovanja, a postavljena je u rovinjskom Multimedijalnom centru.
Njome se prikazuje odabir muzejskih publikacija, knjiga, kataloga, deplijana, plakata koji su pratili izlagačku djelatnost Muzeja od osnutka 1954. godine pa do recentnih izdanja.

Tiskovine su stavljene u kontekst izložbi, grupnih, samostalnih, gostujućih, ali i stalnih postava koji su se izmjenjivali kroz višedesetljetnu povijest Muzeja.

“Razotkrivanje prošlosti na svjetlo je dana donijelo činjenicu o živopisnoj povijesti jednog muzeja, koji je u svojih 70 godina postojanja nanizao više od 1300 izložbi. U nadi da se koja od njih urezala u kolektivno sjećanje grada te kao podsjetnik izložili smo fizičke relikte tih izložbi, nijeme svjedoke koji govore o prošlim vremenima, jer kako je ustvrdila naša renomirana grafička dizajnerica Nada Falout …kad sve mine, sam plakat postaje i ostaje trajno umjetničko djelo što rječito progovara o vremenu u kojem je nastalo…”, izjavila je prilikom otvorenja izložbe u sklopu ovogodišnje Noći muzeja njezina autorica i kustosica, Elizabeta Rogović.

Iako je Muzej, zbog radova na obnovi palače Califfi zatvoren za javnost, obljetnička će se godina obilježiti izložbama manjeg formata, predavanjima, prezentacijama i edukativnim programima usmjerenih na predstavljanje muzejske građe i prikazivanje nekih od muzejskih aktivnosti koje su obično skrivene od očiju javnosti.

Izložbu kojom je započelo slavlje ovog jubileja zainteresirani će moći pogledati sve do 24. veljače, u radno vrijeme MMC-a, odnosno od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 18 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.
Prikaži sve
Sakrij


Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori