Vodimo vas u Pulu na izložbu „Mijene/Maree“

Muzej suvremene umjetnosti Istre, Ulica Svetog Ivana 1, Pula - Pola
24. srpnja 2021. - 24. srpnja 2021.


Dragi sugrađani, pozivamo vas na izlet brodom do Pule i izložbu „Mijene - o rovinjskom likovnom krugu iz fundusa Muzeja Grada Rovinja / Maree - sul circolo artistico rovignese dalle collezioni del Museo della Città di Rovigno“ postavljene u suradnji Muzeja Grada Rovinja-Rovigno i Muzeja suvremene umjetnosti Istre u Muzeju suvremene umjetnosti Istre.
Prilika je to da otkrijete kako se davne 1953. godine počeo iscrtavati rovinjski likovni krug i vidite manji, ali najznačajniji dio umjetnina iz naših čuvaonica. 

Budući da će se sljedeća likovna kolonija i Grisia održati kao jedinstvena bijenalna manifestacija 2022. godine, ovo je odlična prilika da se podsjetimo svih mijena, uspona i padova koje su doživjele. Tek spoznajući cjelokupnu povijest likovne kolonije koja seže od 1963. godine, odnosno prve izložbe na otvorenom, Grisie iz 1967. godine, možemo stvoriti novu vrijednost za njezina buduća izdanja.

Izlet i razgled izložbe organizirani su za 24. srpnja 2021. uz stručno vodstvo kustosice Muzeja Grada Rovinj-Rovigno, Elizabete Rogović, te su namijenjeni isključivo građanima Rovinja uz obaveznu prijavu do 19. srpnja na mail tamara.perkovic@muzej-rovinj.hr ili broj telefona 098 174 3533.

Polazak je brodom „Pauk“ iz Valdibore u 8 sati, a povratak je zakazan oko 17:30. Nakon izložbe planirano je slobodno vrijeme u Puli od otprilike dva sata. U slučaju lošeg vremena zainteresirani će biti pravovremeno obaviješteni i izlet će se realizirati autobusom.

Više o izložbi pročitajte na službenim stranicama Muzeja suvremene umjetnosti u Puli.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Istarske županije, Grada Rovinja-Rovigno i Grada Pule-Pola, uz sponzorstvo Croatia osiguranja.
Prikaži sve
Sakrij


Web stranica je u procesu prilagodbe.   Zatvori