Edukacija

TRAŽI
RADNO VRIJEME
Svakodnevno : 10.00 – 18.00 sati
 
ULAZNICE
odrasli 15,00 Kn
učenici/studenti/grupe (10 i više) 10,00 kn
djeca do 10 godina, osobe starije od 65 godina i osobe s posebnim potrebama besplatno

IZLOŽBA JOAN MIRÓ otvorena do 1. listopada 2017.
odrasli 60 kn
umirovljenici 50 kn
studenti 50 kn
djeca 6-15 godina 30 kn
obiteljska ulaznica 150 kn
grupe (min. 10) 50 kn 
♦ stručno vodstvo individualno/grupe uz prethodnu najavu

Kulturna baština u oku kamere


20. travnja 2016. - 18. svibnja 2016.


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja provedena je 21. EMA (Edukativna muzejska akcija) u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Zajednička tema koja je povezala muzeje sudionike bila je KLIK na Kulturni krajoLIK. Nadovezujući se na zajedničku temu Zavičajni muzej grada Rovinja provodio je edukativni program naslovljen “Kulturna baština u oku kamere“ u suradnji s OŠ Jurja Dobrile Rovinj.
Polazišna ideja edukativne muzejske akcije bila je prezentirati kulturni krajolik Rovinjštine, time naglasiti identitet pojedinih područja, ukazati na povijesnu slojevitost te njihov rast i preobražaj. Učenici su fotografirali kulturni krajolik na području Rovinjštine prema unaprijed definiranim uputama i temama od strane muzeja. Precizirano, tematika se oslanjala na kulturni krajolik koji obuhvaća gradine Rovinjštine, crkvice, kažune i suhozide. Muzej je dostavio školi popratne materijale s teoretskom podlogom i kartu s označenim mjestima gdje se nalaze arhitektonski objekti: gradine, crkvice, kažuni. Odabrani radovi bili su izloženi u javnim prostorima Carera ulice.
Stjecanje kreativnosti, pozitivan odnos prema radu, timski rad i prisutnost natjecateljskog duha samo su neki od odgojnih zadataka koji se usvajaju realizacijom programa.
Prikaži sve
Sakrij


IZBOR FOTOGRAFIJA